Agenda 2018

Garageverkoop

Op zaterdag 3 november is er een garageverkoop in Oentsjerk. Doe mee en meld je aan!

Op zaterdag 3 november gaan van 10 tot 16 uur de garagedeuren open in Oentsjerk! Op deze dag kun je al jouw bruikbare, overtollige, oude, nieuwe of zelfgemaakte spullen verkopen in de voortuin, op de oprit of natuurlijk in de garage. Ook kinderen kunnen meedoen met het verkopen van hun spulletjes of zelfgebakken cake, een glaasje limonade, muziek maken of het doen van een leuk spelletje.

Er zijn al vijftien aanmeldingen, maar er kunnen nog veel meer mensen meedoen!

Iedereen is natuurlijk welkom om te kijken en te sneupen! Een aantal dagen voor de garageverkoop vind je via de volgende link een kaart met alle deelnemende adressen.

AANMELDEN

Heb jij spullen die je graag vanuit jouw eigen garage wilt verkopen? Meld je dan nu aan, dit kan t/m 2 november 2018.

Klik HIER en meld je aan!

Himmeldei 2018

Leerlingen van de Op stap en de Paadwizer gaan op vrijdag 14 september weer aan de slag om Oentsjerk schoon te maken.

Van 12.30 tot 14.00 uur zullen ze Oentsjerk doorkruisen met vuilniszakken en prikstokken, om ons dorp weer helemaal schoon te maken.

Zeismaaidag bijenweide

Op zaterdag 6 oktober wordt de bijenweide op de hoek van de Rengersweg en de van Haersmasingel opnieuw gemaaid met de zeis. Ook wordt de opslag van de bomen langs het water gesnoeid en opgeruimd.Belangstellenden zijn van harte welkom om de kunst van het zeisen af te kijken en vragen te stellen hierover.

JAARPLAN GROENKERK 2018
Jaarplan Groenkerk/Grientsjerk 2018 Onderwerp Wanneer Wie
Himmeldei/Keepitcleanday grondstoffen september Ali-Jetske/Dirk/Paul
Fruit-te-overtuin: bloemenstrook, fruitbomen en bessenstruiken bemesten, snoeien, onderhoud, activiteiten met basisscholen i.s.m. It Medsje voeding hele jaar Corien/Karel/Ali-Jetske/Dirk/Jitske
Van Haersmasingel zoemt! onderhoud bijenweide met
de scholen en zorgboerderijen
i.s.m. gemeente
bewustwording / voeding voorjaar Dirk/Karel/Ali-Jetske
Rengersweg stiller en groener vervoer hele jaar Dirk/Ali-Jetske/Paul
Verkenning demografische ontwikkeling en leefbaarheid Trynwâlden, w.o. dorpshuizen leefbaarheid hele jaar Dirk/Paul
Monitoring vervolg dorpentop leefbaarheid hele jaar Jitske
Communicatie via Twitter en Facebook bewustwording hele jaar Sandra
Presentatie tijdens Algemene Ledenvergadering
D.B. Oentsjerk
bewustwording maart Jitske/Dirk/Ali-Jetske/Jelmer
E-community bouwen i.s.m. GroenDoen bewustwording voorjaar Jelmer/Jildau
Websitebeheer bewustwording hele jaar Corien/Durk-Pieter/Wouter
Upgraden website bewustwording voorjaar Corien/Wouter

Acties in samenwerking met Duorsum Gytsjerk:

• Voorkomen zwerfafval
  • Vermindering groenafval – afval is voedsel
  • Vermindering restafval
  • Aparte inzamelplaatsen voor groen-, rest-
    en klein chemisch afval in de Trynwâlden
  • Start van repaircafé

Kortom meerdere projecten ter bevordering van de duurzame bewustwording en leefbaarheid

Uw steentje bijdragen aan een van de activiteiten?

Neem contact op via info@groenkerk.nl